Public Viewing in Nederland

Het EK Voetbal: Hoe Maak je Je Terras Een Toplocatie

Ah, het EK voetbal, die magische tijd waarin iedereen zijn favoriete nationale team aanmoedigt met een pintje in de hand. Maar wacht, voordat je de televisie aanzet en je terras volstroomt met enthousiaste supporters, moet je ervoor zorgen dat je alles volgens de regels doet. Hier zijn de belangrijkste punten, met een knipoog natuurlijk, zodat je goed voorbereid bent:

Videma Licentie: De Gouden Ticket

  • Binnen is Binnen: Als je een café hebt en de wedstrijden binnen vertoont, is een reguliere cafélicentie voldoende. Simpel toch?
  • Terras Pret: Wil je de wedstrijden buiten op je terras vertonen? Geen probleem, zolang je terras niet groter is dan de oppervlakte waarvoor je cafélicentie is afgegeven en de schermen naar binnen gericht zijn. Voorkom gratis kijkers buiten je terras!
  • Extra Ruimte? Extra Licentie!: Is je terras groter dan je café? Dan heb je een aanvullende licentie nodig voor de extra vierkante meters. Houd je schermen naar binnen gericht, anders moet je een evenementenlicentie regelen.
  • Evenementenlicentie: Voor grote evenementen, zoals het vertonen van wedstrijden op een plein, in een park of festivalterrein, heb je altijd een evenementenlicentie nodig. Dit geldt ook als je schermen naar buiten gericht zijn en voorbijgangers kunnen meekijken.

Entreeprijzen en Reclame

  • Geld Verdienen? Dat Kost Geld: Wil je entree vragen of opbrengsten genereren met je publieke vertoning? Bereid je voor om een vergoeding aan UEFA te betalen. Niet alles in het leven is gratis!
  • Reclame Vrije Zone: Tijdens het kijken van de wedstrijd mogen er geen advertenties zichtbaar zijn rond het scherm vanaf 25 minuten voor de wedstrijd tot 10 minuten erna. UEFA is de baas over wat je te zien krijgt.

Belangrijke Details

  • In Eigen Handen: Zorg ervoor dat je alle benodigde licenties en toestemmingen op orde hebt. Videma en UEFA helpen je graag met het proces, maar jij bent de verantwoordelijke.
  • Geen Verassingen: Alle informatie die je geeft tijdens het aanvraagproces moet kloppen. Misverstanden of foutjes kunnen je licentie ongeldig maken.
  • Verboden Merken: Let op met wie je samenwerkt. Concurrenten van UEFA sponsors zijn niet welkom, en vergeet alles wat met tabak, harddrugs of iets aanstootgevends te maken heeft.

 

Met deze regels in je achterhoofd kun je er zeker van zijn dat je een geweldig EK kunt organiseren op je terras zonder in de problemen te komen. Vergeet niet, het draait allemaal om plezier en samen genieten van het spel, met een vleugje verantwoordelijkheid erbij. Dus, trek je beste voetbalshirt aan, tap een biertje en laat de wedstrijden maar komen!

PS: Wij hebben niks met de UEFA of Videma te maken, maar zijn een expat netwerk met mensen die van voetbal kijken houden. Laten we er samen een onvergetelijk EK van maken!

Meer informatie

Bij ons