2020 en 2021

Europees kampioenschap voetbal

De wedstrijden van het EK voetbal zouden eigenlijk van 12 juni tot 12 juli 2020 moeten plaatsvinden en zijn vanwege de coronapandemie met een jaar uitgesteld. De spelen vinden plaats van 11 juni tot 11 juli 2021. Voor de 60ste verjaardag van de competitie zullen de 24 deelnemers 51 wedstrijden spelen in 11 steden in Europa en Azië.

Wij zetten alle resultaten snel online. Er is voorlopig geen voetbal kijken in kroegen in Nederland! Mocht de juridische situatie veranderen, laat dan zien waar "public viewings" plaatsvinden in Nederland.

Allereerst: Public Viewing is een term die in Duitstalige landen wordt gebruikt voor de openbare live-uitzending van sportevenementen. Deze uitdrukking werd vanaf 2006 bekend door het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland. Het betekend dus niks anders dan "WK kijken" of "voetbal kijken". In Nederland is het door strikte richtlijnen en wetten helaas erg moeilijk om een ​​echte public viewing vergunning te krijgen. Het is makkelijker om het WK in een restaurant of kroeg te zien. Maar ook hier zijn veel richtlijnen.