Duitsland 2024

Europees Kampioenschap Voetbal 2024

Het UEFA Europees Kampioenschap voor mannen vond voor het eerst plaats in 1960. Destijds namen slechts 4 nationale teams deel. In 2024 zal de inmiddels 17e editie van het EK voor mannen plaatsvinden, waaraan 24 teams zullen deelnemen. De wedstrijden worden van 14 juni tot 14 juli 2024 in Duitsland gespeeld. De openingswedstrijd vindt plaats op 14 juni 2024 om 21:00 uur in München, en de finale wordt op 14 juli 2024 om 21:00 uur in Berlijn gespeeld. Na de groepsfase, waarin in zes groepen tegen elkaar wordt gespeeld, wordt de Europees kampioen van 2024 bepaald door het K.-o.-systeem.

Een project van
DACHIST - created by German Expats for German speaking Internationals
jouw gratis netwerk van Duitse expats voor Duitstaligen in Nederland

 

Fußball schauen

Public Viewing in den Niederlanden

Elk jaar worden we bij DACHIST.org overspoeld met vragen over Public Viewings in Nederland tijdens het WK of EK. Een veelvoorkomende vraag die we tegenkomen, is: "Waar kan ik het WK samen met andere voetbalfans bekijken?"

Public Viewing is een term die in Duitsland wordt gebruikt voor het live uitzenden van sportevenementen in openbare ruimtes. Deze term werd populair tijdens het WK van 2006 in Duitsland. In Nederland zeggen we vaak gewoon "WK kijken". Vanwege strikte richtlijnen en wetten in Nederland is het echter lastig om een echte Public Viewing te organiseren. Het is vaak gemakkelijker om het WK in een restaurant of café te bekijken.

DACHIST organiseert "Public Viewings" voor Duitse wedstrijden in Utrecht, op loopafstand van Utrecht Centraal Station. Ben je niet in Utrecht? Bekijk dan ons overzicht en vind een Public Viewing voor het WK, EK of Nations League bij jou in de buurt:

Organiseer jij ook een Public Viewing?

Organiseer jij ook een Public Viewing? Stuur ons dan een bericht en wij zullen jouw evenement gratis en vrijblijvend op onze site zetten.

Contactformulier

Je gaat akkoord met onze Privacyverklaring.*