2018 - UEFA Nations League

Nederland tegen Duitsland

Football in Russia - Public Viewing in the Netherlands - 2018 - during the World Cup

Op 13 oktober vindt de volgende ronde van de wellicht meest klassieke 'derby' tussen de twee landen plaats in de Johan Cruyff Arena in Amsterdam. Het Duitse team met (huidige) coach Joachim Löw, sterk bekritiseerd na de gênante prestatie in het WK 2018, zal zeer gemotiveerd zijn om het vertrouwen in hun capaciteiten te herstellen.

Ondertussen bereikte Oranje niet eens Rusland, eindigde slechts als derde in hun kwalificatiegroep achter Frankrijk en Zweden. Zo zal de grootste arena van Nederland, twee eens zeer gerespecteerde voetballanden verwelkomen op weg naar herstel van historische inzinkingen.

Football in Russia - Public Viewing in the Netherlands - 2018 - during the World Cup

Het laatste duel tussen de buren is al een tijdje geleden. Een doelpuntloos vriendschappelijk interland in 2012 markeert de laatste ontmoeting. De laatste overwinning voor Oranje in een wedstrijd tegen Duitsland was 16 jaar geleden, in een vriendschappelijke wedstrijd in 2002. Dit moet echter niet te veel nadruk krijgen, want sindsdien is er veel veranderd. De bijeenkomst in Amsterdam zal twee teams hosten, waar menig voetbaldeskundige met gemak een voorspelling over zal kunnen doen.

Een teleurgestelde WK kampioen uit 2014 is getroffen door interne schandalen op weg naar herwinning van respect. De Nederlandse selectie is gesteund door positieve berichten over hun meest recente prestaties tegen de nieuwe wereldkampioen Frankrijk. Het zal een spel zijn vol spanning en motivatie, geflankeerd door de gebruikelijke hardheid tussen de historische rivalen. Een wedstrijd die je niet mag missen!

Beleef een onvergetelijke voetbalavond met andere supporters. Wij kijken uit naar jouw komst: