2018 - UEFA Nations League

Duitsland tegen Nederland

Football in Russia - Public Viewing in the Netherlands - 2018 - during the World Cup

De tweede ontmoeting tussen Duitsland en Nederland in de groepsfase van Divisie A zal worden gehouden in de Arena AufSchalke op 19 november. Het op vier na grootste voetbalcomplex van Duitsland zal twee teams hosten met een lange geschiedenis: de twee landen hebben in totaal 40 keer elkaar ontmoet, Duitsland staat iets beter in de statistieken in vergelijking met Oranje.

De anticipatie op deze wedstrijd zal echter veel minder gebaseerd zijn op historische gegevens dan de uitkomst van de eerste etappe, gehouden op 13 oktober in Amsterdam, evenals de prestaties van de teams in de resterende Nations League-wedstrijden.

Football in Russia - Public Viewing in the Netherlands - 2018 - during the World Cup

Met het oog op Duitsland heeft het team zijn eerste positieve berichten behaald na de eliminatie van de groepsfase in het WK. Deze uitschakeling vond voor het eerst plaats in de geschiedenis van het Duitse nationale team, sinds het nieuwe formaat werd aangepast in 1938. Een gelijkspel tegen de wereldkampioen Frankrijk in de Nations League, en een strakke maar welverdiende 2:1 overwinning tegen Peru in een testmatch hebben op zijn minst verdere kritiek verzacht.

Desalniettemin blijft de goede uitvoering overschaduwd door de nasleep van Özil's beschuldigingen van racisme en corruptie binnen de Duitse voetbalbond DFB en de nog te bepalen toekomst van coach Löw. Hoewel zijn positie werd bevestigd door de officials, wordt een zwakke prestatie tegen Nederland door veel media gezien als krachtig genoeg om een ​​doorslaggevende factor te zijn in zijn werkstatus.

De Nederlandse tegenstander, wiens laatste wedstrijd een 2:1 verlies was tegen Frankrijk, heeft een turbulent recent verleden gehad. Na de historische misser van de WK deelname resulteerde de laatste 6 wedstrijden van Nederland in een turbulente mix van 2 overwinningen, 2 gelijkspel en 2 verliespartijen. Gezien de huidige stand van beide teams wordt het duidelijk: er staat veel op het spel voor de rivalen, een feit dat waarschijnlijk in het spel gevoeld zal worden.

Beleef een onvergetelijke voetbalavond met andere supporters. Wij kijken uit naar jouw komst: